LONDON from the mat – with Tiffany Cruikshank

InspirationOVERLOAD! ♥♥♥

Igår landade jag och vackra Johanna på svensk mark igen efter en weekend i London och yogaworkshop med Tiffany Cruikshank. Under helgen har vi fått fylla på vår inspiration och egenpraktik med SÅ mycket härligt! Tiffany är en lärare som baserar sina workshops på anatomi, vilket jag älskar. Samtliga gånger jag har yogat för henne har hon börjat klassen/workshopen med att berätta om någon del av kroppen, dess anatomi, syfte, funktion och hur vi kommer använda oss av de kunskaperna i flöden och specifika positioner under klassen.

word6

word5tiffany tiffany1

Det är raka rör, öppet, ärligt och härligt. Jag får också en bättre förståelse för positioner, såväl grundläggande som mer avancerade, när jag får veta mer om själva strukturen i kroppen, och hur saker och ting hänger ihop anatomiskt. Jag är både nördig och har lättare för att förstå när jag får mer visuell beskrivning och svar på varför det är si eller så.

Under helgen har vi bl.a. fått djupdyka i anatomi och positioner för axlar, höfter, ryggrad och core. I praktiken har vi gjort inversioner både på huvudet, händerna och underarmarna. Bakåtböjningar i alla dess former och varianter (lärt mig massor av nytt här!). Armbalanser, extrema coreövningar, spännande framåtfällningar samt en och annan övning med tennisbollar som ger en känsla av skräckblandad förtjusning.

Det som jag kommer minnas med värme under en lång tid är inte bara all härlig flow och utmnaing utan den helt otroliga shavasana jag fick uppleva efter vår sista klass tillsammans. Magisk. Tack!

word7

One thought on “LONDON from the mat – with Tiffany Cruikshank

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s