i år ska jag skörda min frukt

”Martina, du grubblar rätt mycket va?”

Jo du, tänkte jag när en vän till mig yttrade påståendet ovan. Vi satt och fikade, pratade om framtid, karriär, att följa sin väg och hitta sätt/mål för att hålla sig på rätt kurs. Underbart utvecklande för övrigt. Grubblerier är en av mina största tidstjuvar. Reflektioner och eftertänksamhet i all ära, men jag tar det ofta ett par snäpp längre, och låter gärna exakt samma tankar komma tillbaka väldigt många gånger.

”Skörda din frukt, det är vad du borde göra 2014!”

Vännen fortsatte. Ja kanske? Det är kanske dags att sluta grubbla, övertänka, överanalysera och bara göra? Väldigt logiskt när man får höra det från någon annan. Sagt och gjort. Mitt nyårslöfte: 2014 skördar jag min frukt. Jag njuter av att jobba 50% av min arbetstid med företaget, och tar varje chans jag får till upplevelse, nöje och utveckling. För att jag kan och jag vill!

Igår kom Global Yoga nyhetsbrev, också det med temat att ge sig själv ett löfte. Nedan är ett utdrag ut nyhetsbrevet (vill du få dessa till din mail, registrera dig via http://globalyoga.se ) som satte ord på varför mitt nyårslöfte känns så fantastiskt 🙂 Det följer tydligen de sju stegen för en sankalpa!

Sankalpa

”Kanske har du vänner runt omkring dig som säger att de inte har några nyårslöften eftersom de vet att de ändå kommer bryta dem… Jag VET att du (vi alla) är VÄRD ett löfte, och att om du bara formulerar dig rätt från grunden kommer du att hedra detta löfte till dig själv! De sju stegen nedan har använts av yogis i tusentals år – det har funkat för dem, det kommer funkar för DIG!

Sankalpa är sanskrit och betyder löfte/intention. Följ dessa sju steg när du sätter din Sankalpa för 2014!

  1. Ta dig tid att reflektera över det gångna året och visualisera 2014.
  2. Därefter formulerar en mening som kommer att få dig dit du vill vara. Det ska bara finnas EN Sankalpa och denna bör riktas mot ETT mål. Ja, bara EN! Satsa på kvalitet, inte kvantitet. Dock kan en mening formuleras så skickligt att den medför flera förändringar i livet.
  3. För att skapa din egen Sankalpa, fundera inte bara på VAD du vill uppnå utan även VARFÖR?
  4. Sankalpan ska vara kort.
  5. Sankalpan bör vara i första person. Använd ord som JAG eller MIN.
  6. Sankalpan måste vara glad i sitt väsen. Undvik negativ formulering såsom inte/kommer inte/kan inte.
  7. Den ska anges i presens, som om det redan är!”

Vilket löfte ger du dig själv i år?

Love/M

3 thoughts on “i år ska jag skörda min frukt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s