mod och magi

Mörkret omsluter min varma nyrenoverade lägenhet i centrala Växjö. Radion peppar med glad musik i p3 och kaffet har lämnat en vacker doft. Världen är min, tankarna och inspirationen svämmar över, allt är möjligt. Jag vet inte vad jag vill ha sagt, men än uttrycka tacksamhet över de möjligheter som skapats för mig. Ödmjukhet inför det som jag inte rår över, lycka och stolthet över det som är ett resultat av mina beslut, mitt arbete, mina drömmar. 

Idag är jag varm i hjärtat över fina vänner och kloka beslut. Jag tog mig i kragen och bokade in långledigt denna jul. Den första av fem veckor spenderades i Dubai. Den andra med familjen i Småland och Skåne. Den tredje kommer lyxas igenom tillsammans med vänner och infirandet av ett nytt år. Den fjärde börjar mitt hjärtas jobbäventyr i Oslo och jag följer givetvis med. Den femte och sista rockar vi loss i Oslo tillsammans och boostar oss inför vårens utmaningar. 

20 januari börjar min vårtermin. Två veckor därefter börjar en ny epok. Mitt arbetsliv förändras och staten och mitt företag får dela 50/50 på min tid. Tiden, det vackraste, mer tid till reflektion, yoga, företagande och inte minst – drömmande och förverkligande. 

För att hålla mig jordad och grundad i denna omtumlande tid (är det inte alltid en omtumlande tid i mitt liv?) utmanar jag mig själv med enkla men tuffa hittepå. Under de kommande veckorna testar jag massor med ny träning, och gör något varje dag, och mediterar såklart. Promenad i ett nytt område, träning på ett nytt sätt, med en ny träningskompis, av en ny anledning. Crossfit, cirkelträning, Hot Mojo, volleyboll, box, Juvamukti Yoga, de inplanerade aktiviteterna är många och annorlunda, det sätter guldkant på tillvaron. 

Och hemma. Jag älskar mitt nya hem. Sedan sist så har vi flyttat helt och hållet, sålt och boat in. Det är inte utan att jag helst skulle vilja stanna här för alltid. Min sociala gen tvingar mig utanför dörren ibland, men nu, efter två veckor på resande fot är en lördag i soffan som en välsignelse. 

Vad försöker jag då säga i detta virrvarr. Hösten har varit intensiv – när ska en lära sig? Just nu känns livet lugnt och harmoniskt – när ska en lära sig att spara receptet? Framtiden känns magisk och inspirerande – hur ska en gasa och bromsa i rättan tid?

Jag hejar på dig, och du hejar på mig. Tillsammans vågar vi rocka våra drömmar, tillsammans vågar vi säga nej och landa i nuet och lugnet. Låt oss bli 2014 års föredöme, våga vara, våra drömma, våga hoppa, våga falla. Tillsammans. Se till din vän med värme och kärlek istället för missunnsamhet och avund. Boosta din granne på träningsklassen med ett leende istället för att blänga surt på den avslappnade spliten. Försök inte vara perfekt, var ditt underbara själv. Ge istället för att ta, och upptäck att du får. Ta dig mod att lyssna in och våga höra svaret. 

 

Love / M

 

Jag läste ett underbart inlägg idag förresten, ta dig gärna tid och läs: Den goda människan

En tid har gått sedan jag bloggade. Ibland tar andra saker mer tid, ibland försvinner lusten att skriva öppet och behovet av att skriva för sig själv tar över. Ibland bubblar det över av viktiga saker att formulera i ord, ibland vet en inte hur orden ska ta form. Ibland är tiden lösningen på allt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s