yoga för själen

20130611-223738.jpg

20130611-223722.jpg

20130611-223710.jpg

Alcudias strand, förra helgen, solen är på väg upp och jag tog mig en stund för att bara njuta av yoga för själen. Enkla och egna solhälsningsflöden. Bästa starten på en semesterdag, och ett enkelt sätt att väcka hungern till liv inför den uppdukade frukostbuffén. Kameran fångade mestadels strand och hav, men vad gör väl det. Jag tycker bilden fångar just det som jag vill förmedla. Värme, ljus, stillhet – YOGA.

Never give up

Ibland är det svårt att upprätthålla all aktivitet och underhålla alla drömmar som jag skapar och lever i. Jag har 20% av min arbetstid fördelad på träning och hälsa. Det är en dröm jag lever i. Jag hade aldrig kunnat ana att jag så snabbt kunde nå den drömmen. Samtidigt är det vissa dagar förvirrande och ger mig tvivel. Hur fördelar jag mig energi, mina idéer och drömmar på rätt sätt? Vad ger bäst utdelning, både rent praktiskt och på insidan. Borde jag satsa mer? Vad är rätt? Borde jag backa? Vad säger hjärtat?

Hur ska jag göra när hjärtat brinner entusiastiskt, men magkänslan inte helt är överrens med varken hjärta eller hjärna? Jag brukar säga ”det är lite mycket nu!”. Men hur kan det ha varit ”lite mycket nu” i flera års tid? När ska jag acceptera att det är jag som skapar mitt liv, det är jag som hela tiden gör att det är ”lite mycket nu” och se att ”nu” inte är en tillfälligt tillstånd utan min vardag?

Gillar jag mitt liv och att ”det är lite mycket nu”? Ja det gör jag nog. Men jag är fortfarande i en obalans eftersom jag inte hundraprocentigt kan hänge mig åt min brinnande passion. Det finns små hinder som jag just nu tittar på och suckar, istället för att försöka klättra över. Jag måste blir mer lösningsorienterad och mindre gnällig.

Som min älskade sambo brukar uppmana mig, ”du måste kötta lite mer, bara gör det!”

Jag måste det. Nog för att analyserande och eftertänksamhet är en bra egenskap, men för mig vore det nog bra att kötta lite mer. Inte låta tankar vinna över passion, alltid. Och lita på, att allt som ska ske, kommer att ske.

Love / M

7 thoughts on “yoga för själen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s