furry mat of freedom

Shanting, mantran och meditation. Ting i livet som växer likt slingrande ljuva blommor i mitt inre. Befriande och avslappnande. Tack Cat Alip Douglas för söndagens uppvaknande med Jivamukti.

Helgen som passerat har varit en av årets höjdpunkter, Yoga Games. Imorse vaknade jag upp i stillhet, trötthet, tomhet och eufori på en och samma gång. Det är svårt att uppskatta varje sekund av nuet, även på yoga games, men en hel del hallelujha moments, uppvaknanden och aha’n har ändå registrerats. Nu, såhär ett dygn efter hemkomst, känner jag en överväldigande tacksamhet.

Tack till Johanna och Andreas. Tack till alla som hjälpte till. Tack till alla som kom. Tack till alla som tänkte på oss men inte kunde vara där, Tack till alla lärare. Tack yogan! Och som Monks skulle sagt, thank you furry mat of freedom and thank you mother earth!

Idag värmer Ulrica Norbergs ISHTA Yoga som solstrålar i mitt hjärta. Tacksamheten över att hon är en av lärarna på Yoga Games Travels är överväldigande. Jag ska spendera en vecka med denna lärare. Och Monks, och Johanna, och Simon Krohn, och Cecilia Duberg. Sweet jesus. Att leva i nuet och inte vänta på att livet ska levas mellan 12-19 oktober är kommande månadernas utmaning.

Centrerad, balanserad och vaken – så känner jag mig till 80%. Men resterande 20 är gnager mig i hälsenorna, pickar mig i bakhuvudet och nyper mig i gäddhänget. En hel del måste bort. För precis som Cecilia Duberg beskrev det på sin föreläsning ”Psykologin bakom ditt Namasté” så fungerar det sällan att pusha pusha pusha för att nå dit du vill, motkraften kommer trycka tillbaka och när det släpper efter kommer det inte var mjukt och fluffigt och rosa. Det kommer vara som en rekyl. Svart, hårt och förjävligt.

För att slippa pusha men ändå nå ditt mål, ta bort något av det som skapar motståndet. Saker, uppgifter, människor – det ska rensas. Detoxas. Allt måste renas och balanseras, så även den omgivning och omvärld som du själv skapar.

Vad är du tacksam för idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s