let yourself be

Att möta sig själv på mattan, precis som man är, istället för hur man vill vara eller önskar att man var. Här är jag och det är alldeles perfekt, alldeles precis där jag ska vara. Det är ord och mening som jag tar med mig in i varje yogaklass, vare sig jag undervisar eller deltar. Denna sanning ger mig styrka och kraft att tillåta mig själv att vara olika från dag till dag, utan att döma.

Idag började jag min långhelg med att gå på Vedas härliga tvåtimmars Mysore. Kroppen och knoppen kändes med på banan men lite trött, och sinnet var inte på något sätt som det brukar. Jag lyssnade på vilka instruktioner alla andra fick, tittade vad andra gjorde och kom inte ihåg så stora delar av serien heller för den delen. Jag hade svårt att koncentrera mig helt enkelt, trots att andningen flöt väldigt fint (till och med i surya namaskar b!). Idag handlade min yoga och fysisk träning och andning, inte så väldigt mycket om inre lugn. Eller jo, fast på ett annat sätt. Inte det meditativa ”jag är här och andas och rör mig och sinnet är stilla och jag har ingen aning om tid och rum eller vad någon annan gör”. Utan ”här är jag, den här ställningen var skön! Den här var jobbig, mmm ujjajiandningen funkade verkligen här! Hoppsan där släppte muhla banda. Titta hon gör den variationen, ja jag tar en liten vila i barnet istället”. Ja ni fattar.

Men det är ju det som är så himla gött! Att möta sig själv på mattan. Här är jag idag, accepterat, taget. Lev därefter! Men det kan ju också vara så att man får lite för stora portioner av den sortens yoga som jag upplevde idag, för att man inte riktigt vill släppa efter och låta det allra innersta ta plats. I flera veckor, eller till och med månader har jag haft svårt att 1) aktivera mina magmuskler och lås och 2) meditera eller ens få till sinnesro i shavasana. Och det finns så klart en anledning till detta.

Igår fick jag ett tips på hur jag kan ta mig in i meditationerna utan att fly, både i praktiken (undvika meditation) och mentalt (svårt att stänga av). Ljuda ett mantra med hjälp av en låt! Det är ju lysande. Idag ska jag ge mig på det på egen hand för första gången. Först ska jag hitta ett mantra som jag fastnar för, läsa vad det betyder, och sen ska här ljudas.

Återkommer med rapport efter denna spännande dag!

Har du någon gång upplevt att du flyr från att vara tyst och stilla för att du inte vill veta vad som kommer upp till ytan?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s