podcasts

På sommaren, i solstolen, brukar jag lyssna på podcasts. Länge och väl brukar jag snöa in på Filip & Fredrik och Sommarpratarna i P1. Igår kväll kunde jag inte somna (märkligt efter två powernaps under dagen och en kaffe vid 21.15) och tänkte att pod, det är en bra idé. Och det var det också (kanske inte mitt i natten eftersom jag aldrig kan stänga av mitti, men ändå).

Jag lyssnade på Petra Axlunds intervju med Monika Björn – du hittar den här. Fantastiskt att få lyssna på inspirationskällan Mo, och fångas av den där rösten i lurarna till sådan grad att jag glömde bort tid och rum. Pod framstår som ganska enkelt i sitt format, men kanske är det just därför som det är så lättlyssnat och fängslande. Det är vanliga människor som berättar alldeles vanliga och ovanliga saker, rakt ut i ingenstans. Man får veta en historia.

Idag fortsatte podlyssnandet med Saras podar Träningsglädje talks. Enkelt, varmt och tilltalande. Speciellt gillade jag Saras beskrivning av vad meningen med livet är. Lyssna på den poden, den är värd varenda sekund. Jag känner igen mig i det hon beskriver. Mening skapas när jag kan forma och fylla mitt liv med det jag känner fyller min tillvaro med glädje.

Har du några favoritpodar? Jag gissar att inspiratörerna Jessica, Johanna och Jeanna har några? 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s