springtime detox!

Efter denna lååånga vintern och med en dipp vad gäller både kost och träning under februari/mars så skriker min kropp efter en detox! Träningen är igång, med fokus på två saker: yoga och löpning. Men det känns i kroppen att det saknas en dimension, och det är balansen som en upprensning i form av detox skapar. Första gången jag testade var i juni i somras, med ett fantastiskt resultat. Det kan ni läsa om här: dag 1&2, dag 4&5,

I oktober körde jag en omgång till, med inte fullt så dramatiska effekter, men jag var heller inte riktigt lika noggrann dag 4-5 som jag var i juni. För att få veta mer om hur jag går tillväga och vad man behöver ha som bas hemma innan man startat kan du läsa mer här:
upplägg
inköpslista
och en till inköpslista

Precis som alltid så finns det ingen bra vecka eller passande tid att göra en detox, inte om du ska jobba och vara social samtidigt. Mina utmaningar denna veckan blir en konferens, ett födelsedagskalas och diverse oväntade fikaerbjudanden. Men jag tycker, denna gång, att det är ganska lätt att applicera tanken ”det är 5 dagar av ditt liv, livet är inte lite tråkigare bara för att du inte ska äta den där kakan just idag”.

Saker att se fram emot efter 5 dagars detox:
– osvullen mage
– eliminerat sockersug
– klarhet i sinnet och pigg kropp
– starkare vilja att välja livsmedel som din kropp behöver och mår bra av

What’s not to love? Are you in?

Martina

One thought on “springtime detox!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s