my first run 2013

Jag gjorde det! Jag sprang min första runda för året! Nu är jag taggad till tusen för att fortsätta – jag har en plan, ett mål och en vilja! Första rundan var väldigt snäll och överkomlig och jag är otroligt nöjd över att ha klarat den. Jag följer från och med igår ”en 12-veckorsplan för nybörjare som är ganska grön och vill komma igång med löpning” (som det heter).

Pass 1. 10min powerwalk. 7*3min jogg med 1min pw mellan. Avslutade med 5 min pw/nedvarv. Jag hann gå igenom de flesta stadier som sig bör på första rundan; ont i benhinnorna, knäna, fötterna, ljumskarna, axlarna, mental vägg, känslan av lätta fötter, elefanttyngd i benen, dödskänsla, glädje, flås.. MEN det bästa av allt – jag kunde hela tiden påminna mig själv om varför jag gör detta. Och i grund och botten, under hela rundan, kände jag mig taggad och säker på att nu ska det här ta mig tusan gå bra. Jag orkar, kan och vill, och jag har en frisk kropp, två hela och pigga ben – förvalta det och ta hand om dig!

Skärmklipp

Innan påskhelgen (yey för påskledigt btw!) är slut har jag gjort andra och tredje passet i programmet, det ena ett jogg/pw-pass på ca. 45 min och det andra en pw på 1h.

Du som läser kanske tycker att det låter som ett för lätt program? Jag vet inte för vi har alla så olika referensramar. Men för mig, vars rekord ever, är att jogga fem km så tror jag detta program kan hjälpa mig att tycka det så småningom är både roligt och självklart att springa. Jag blir glad när jag klarar de olika passen, kommer iväg regelbundet, och hittar både självförtroende och rutin på vägen.

Everyday is a new begin. Inhale the good shit and exhale the bullshit!

Martina

4 thoughts on “my first run 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s