you make yourself.

Ibland räcker det att bara sätta rumpan på mattan. När jag känner mig rörig (mitt uttryck för många tankar, funderingar, idéer och surr i huvudet) vet jag ibland inte var jag ska börja. Resultat blir inte sällan att jag inte får någonting gjort alls, istället för att bara börja med en sak. Och sedan göra just en sak i taget. Vad jag senaste året lär mig är att ibland räcker det att bara få dig själv till mattan, sätta sig, och stirra ut i ingenstans. Eller i mitt fall på de vita väggarna in my office/studio.

Väl där ska det mycket till för att tankarna inte ska klarna. Oftast blir det enklare för mig att reda ut vad A+B kommer resultera i och vad konsekvensen av B blir om jag inte först har koll på A. Det blir tydligare vad som är viktigt, var jag måste börja, fortsätta, intensifiera eller backa, för att kunna fortsätta på de vägar jag vill följa. 

Då och då funderar jag på det här med obegränsad potential. En föreläsare pratade om det för några veckor sedan, när jag var på Almis inspirationsdag. Han menade att vi alla har obegränsat med potential, något som inte går att påverka, den finns där när vi föds. Grattis! Vad vi sedan gör med den potentialen är kort och gott handlingar, och de kan vi påverka. Därtill följer ett resultat, och själva resultatet som det nu förefaller, kan vi inte påverka. Ofta leder våra resultat till att vi förstärker någon form av tro, att vi är grymma eller kanske misslyckade. Han menade också att vår tro är direkt beroende, eller skapas, av vårt sinnestillstånd. Hela denna cirkeln upprepar sig om och om igen i våra liv. Vi genomför saker, som når ett visst resultat, och om det är positivt brukar vi ha en förmåga att få ett gladare sinnestillstånd och röra oss i en positiv spiral uppåt. Om resultatet inte är till belåtenhet tenderar vi att låta sinnesstämningen, tron, röra sig i en negativ spiral neråt.

obegränsat med potential – handling – resultat – tro/sinnestillstånd 

Hans poäng är att det finns två punkter i denna cirkel som går att påverka. Handling och tro/sinnestillstånd.

Summa summarum om du råkat tappa bort min röda tråd. Jag, du , vi har obegränsat med potential, frågan är vad vi gör med den. Vi kommer få ett resultat som är direkt kopplat till våra handlinga. Men om men du väljer att använda din tro, din sinnesstämning, ditt liv, din obegränsade potential för att lyfta dig själv, kommer du i slutändan nå magiska resultat. Och inte på grund av tur utan på grund av ditt sätt att se på livet, dig själv och de val du gör varje dag.

YOU MAKE YOURSELF.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s