what doesn’t kill you makes you stronger

Smärta. Hetta. Glädje.

Jag pratar om lyckan att få vara frisk och hel och kunna träna sig blodig på insidan. I morse träffade jag PT-Johan igen och bröt ner min kropp på ett alldeles fantastiskt sätt. Att ha en PT som ser helheten, och bryr sig om din hälsa mer än du själv (ja ni vet diskrepansen mellan att veta/vilja och göra) är som att bli serverad smält belgisk choklad i guldpapper till middag. Ja ni förstår. 

Allt hänger ihop. Det är veckans mest återkommande lärdom. We are one. The union. Vare sig vi avgränsar vid din kropp, din själ eller livet självt. Allt hänger ihop.

Fysisk är jag mörbultad. Igår fick ryggen och axlarna en timme rå massage och dagens strapatser på golvet och i trx:en har gjort att min rygg är varm. Bokstavligt talat, som ett element. Men jag mår bra. Fantastiskt bra. 

Mentalt är jag schizofren. Starkare än urberget i hårda vindar. Flyger som en vante i oanade virvelvindar. Jag lär mig att det är lättare att ställa sig upp efter varje gång du slås i backen. Muskelminne. Själaminne. Yogaminne. Life is beautiful och för varje myrsteg jag utvecklas i förmågan att leva som jag lär fylls jag av nya krafter, ny energi får plats att flöda. 

Med risk att bli tisdagsfilosofisk, avrundas detta nu.

/Martina

2 thoughts on “what doesn’t kill you makes you stronger

  1. Merethe skriver:

    Martina, jag vill bara säga att jag uppskattar din blogg! Det sättet du skriver på, du formulerar dig så klokt, fint och inspirerande. Tack för dina kloka ord, jag kikar in titt som tätt.
    //Merethe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s