oktober detox

I somras testade jag att helhjärtat (över)leva sex dagar utan koffein, socker, alkohol, frukt, rött kött, produkter innehållandes laktos eller gluten, snabba kolhydrater, eller högt fettinnehåll (mättat). Jag adderade Holistics detoxprodukter och började vänja mig vid kokosolja, mindre salt och väldigt mycket vatten. 

Resultatet var en kropp befriad från sug. Suget efter något att tugga på, något sött, något som hjälpte humöret upp i trötta stunder. Jag kände mig lite som en ny människa måste jag faktiskt erkänna. Ren. Kroppen hade rensats ur och jag strålade (lite mer än vanligt). Jag såg ut att ha fått en stålmannenmage (det är tydligen så den ser ut under allt uppsvullet plufs!), kände mig lätt och mådde bra.

Denna veckan är jag inne på en ny vecka av detox. Efter att ha skjutit på det oundvikliga efter sommaren, letat efter en ”rätt vecka”, så började jag igår. För det blir aldrig rätt tillfälle. Det är alltid saker som kommer kännas tuffa, eller middagar och fika som man behöver tacka nej till under en sån här vecka. Men det är en vecka av ditt liv – och det ger så mycket mer tillbaka i energi och välmående.

Många har frågat om hur jag går tillväga – och därför tänkte jag sammanfatta det här. Den mesta inspirationen har jag fått från fina Mo och Jo – klicka här för att komma till deras blogg, där de publicerade inlägg om detox i maj/juni i år. Nedan beskriver jag den grundläggande idén, till slut delar jag med mig av en inköpslista och mina åsikter och reflektioner.

 

Dag 1 och 2 – Inga eller väldigt lite kolhydrater

  • Frukost: grönt te och holistics produkter
  • Lunch och middag: protein från kyckling eller vit fisk och grönsaker med mycket lågt kolhydratinnehåll
  • Vatten, vatten, vatten, minst 1,5 liter!

 

Dag 3 till 5 – lite kolhydrater från bär, grönsaker, quinoa, ris

  • Frukost alt. 1 proteinrik: Proteinrikt med ägg&spenat spenat, etc. (ej några kolhydratrika grönsaker).
  • Frukost alt. 2 kolhydrater/fett: Smoothie med bär efter smak.
  • Lunch/middag: samma som dag 1-2 men addera en halv portion kolhydrater (quinoa, rotfrukt etc.)
  • Nötter: MAX en halv näve om dagen
  • Mellis: färska bär
  • Mellan måltiderna: Holistics produkter
  • Vatten!

 

Sticker iväg och kör pass nu, får skriva del två i morgon! Då väntar inköpslista och mina reflektioner 🙂

Martina

One thought on “oktober detox

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s