detox – what can i eat?

– spenat
– broccoli
– vitkål
– avocado
– sparris
– ingefära
– nötter & frön
– blåbär
– granatäpple
– hallon
– jordgubbar
– tranbär
– råris
– quinoa
– ägg

Välj ekologiska alternativ när du kan. Ät fisk, kött och vilt till lunch och middag. Du behöver ha olivolja och canola- eller kokosolja hemma. Handla det som du gillar i listan ovan! Detox kan vara gott, det är du du som bestämmer!

Min reflektion är att det svåraste med detoxen överlag är att sluta med ”allt” samtidigt. Men det handlar om ett par dagar, det går över! Fokusera på vad du får äta – försök att inte ägna allt som du under dessa dagar inte får äta, så mycket tid. När du är förbi socker- och koffeinsuget blir allt lättare 🙂 Efter förra gången har jag inte fått tillbaka något ”beroende” av koffein, utan dricker bara en god kaffe när jag känner för det.

Första omgången hade jag stora problem med att inte äta innan lunch, det funkade inte med tidiga jobbdagar, så jag modifierade och åt två ägg vid tiotiden på fm. Denna gången gick det bra att hoppa över frukosten, varför det var skillnad vet jag inte. Kroppen är med på banan bara. Jag har också lärt mig att göra godare smoothies, utan yoghurt- och fruktbas – och det underlättar! Kan lägga upp ngt recept längre fram. Ett annat tips, investera i ett gott grönt te! Det är liksom höjdpunkten både morgon och eftermiddag 🙂

Första dagarna var jag förra gången väldigt konstig i huvudet. Noll kolisar satte sina spår. Inte heller det verkar vara ett bekymmer denna gången. Jag antar att något jag gjorde under detoxen sist var lyckat, för inte heller sockersuget är särskilt svårt att hantera. Kroppen har alltså lätt för att anpassa sig och tar inte så lång tid att ”rensa” – och det är jag glad för!

När det gäller träning är det väldigt individuellt. Vissa klarar inte mer än lågintensivt (lugn yoga, promenad, etc.) medans andra kan köra på som vanligt. LYSSNA på kroppen och var vaksam om den är annorlunda. Annorlunda är inte fel, bara inte som vanligt. Lyssna och följ kroppens instruktioner.

Skriv en kommentar om du undrar något 🙂

Martina

9 thoughts on “detox – what can i eat?

  1. martinalennartsson skriver:

   Lära kroppen skillnad på hunger och sug, och att bli lite mer medveten om vad kroppen faktiskt behöver näringsmässigt när du väl äter. Äta för att kroppen ska må bra 🙂
   Första gången jag gjorde detta hade jag samma problem, och fick kompromissa med att äta två ägg vid tiotiden. Resultatet av detoxen blev ändå bra. Denna gång var det inget problem att fasta till lunch 🙂

 1. Emma skriver:

  Hmm, jag är lite skeptiskt till det där med att fasta, jag skulle ha väldigt svårt att göra det tror jag. Sen kan det ju allid diskuteras just det jag stoppar i mig, hur mycket osv 😛

  1. martinalennartsson skriver:

   Då modifierar du efter hur du vill ha det 🙂 inget i det jag skriver är en absolut sanning, lita på dig själv och vad din kropp behöver. Kanske dag 3-5 upplägget passar dig bättre under hela detoxen? Kram!

 2. Emma G skriver:

  Tack för att du delade med dej! Jag ska starta med min detox (upplagd efter mej och mina behov/målsättning med detox) nu på onsdag eller torsdag! Kram Emma G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s