detox day 4&5

Dag fyra kunde blivit mitt detox-fall. Efter jobbet igår höll jag på att gå långsamt in i väggen. Somnade i princip sittandes i soffan och när jag vaknade en timma senare var jag allt annat än piggare. Det ska inte stickas under stol med att en nästintill kolhydratsfri kost flyttar mina gränser hit och dit, upp och ner. Tröttheten gjorde att jag för första gången under detoxdagarna var sugen på att gå ner till frysen och rota fram vadsomhelst i snabb kolhydratväg. Men jag höll mig på mattan, tänkte ”du kommer ångra dig så jäkla bittert om du ger dig”, slängde in en näve nötter i munnen och tuggade surmulet. När middagen var på plats i magen lugnade sig både humör och cravings, win.

Idag, dag fem, är en bättre dag. Men att köra detoxen helt utan frukost har inte fungerat för mig denna veckan, inte ens nu när jag fått Holistics produkter. Jag ska göra ett försök till under måndag och tisdag nästa vecka, men det finns en risk att det liksom igår och idag bli ett förmiddagsmål vid tiotiden. Och då får det vara så. Detoxen ska handla om en positiv renande känsla – inte några flashbacks till äta-ett-äpple-om-dagen-tiden.

För tillfället är det väl ett minus – trötthet, och ett trevligt plus – zero svullen kropp. Så någon sanning ligger det ta mig tusan i kostexperternas råd och rön kring gluten, vitt mjöl, frukt och laktos. Det ska bli högst intressant att se vad som händer när jag tar tillbaka några av dessa livsmedel (en sort i taget) i min kost såsmåningom. Nästa vecka ska jag också se om jag kan få ordning på tröttheten, kanske lyckas jag inte riktigt få i mig all vätska och kanske borde jag lägga till lite mer smarta kolisar från dag tre. Det ska nog alldeles säkert gå att hitta en balans som ändå bibehåller fördelarna med detta!

Har ni detoxat någon gång?

Martina

2 thoughts on “detox day 4&5

  1. Anders skriver:

    Bra jobbat. Respekt!
    Jag detoxar sedan april 2011. Vi gör det inte på samma sätt. Mitt är enklare att leva med, men jag är nog fri från de flesta tungmetallerna idag. Immunförsvaret är i topp. Jag tål barnbarnens dagissnoriga pussar minst lika bra som deras föräldrar gör. /Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s