some yang to the yin

..just do it and learn to love it!

Det var hårt imorse. Det var grymt och äckligt jobbigt både fysiskt och mentalt. Kroppen var på gränsen till både gråt och att säga hej till frullen igen. Under de explosiva och pulshöjande övningarna slogs jag upprepade gånger av tanken ”vem är den tunga otympliga elefanten i spegeln?” Hallå, jag är ju flygande lätt, graciös och flexibel!?! BAM in i mentala väggen, och tillbaka på banan igen. Upp och ner. Fram och tillbaka.

Jag är fortfarande mör. Efter jobbet powernappade jag för första gången på en evighet. Om träningsvärken når sin kulmen efter 48h vill jag inte vakna på lördag.

Varför gör jag det här, tänker du kanske. Varför inte bara go with the flow, dansa, yoga och fortsätta med de träningsformer som jag är ”bra” på?

En stor del handlar om att jag behöver balans (hur jag får det har jag lärt mig mycket genom ayurveda). Inom träningen är/känns det bra för mig (som är övervägande Kapha) att inte bara träna lågintensivt utan att ge kroppen en hård fysiskt utmaning och total urladdning. Some yang to the yin helt enkelt. Med en PT blir det otroligt mycket lättare för mig att hitta smarta sätt att göra det – train smarter, not harder!

Läran om ayurveda är otroligt intressant och har långsamt ökat min nyfikenhet i flera år. Här kan du läsa lite om just Kapha – och ge gärna en kommentar huruvida du tycker det låter slående eller BS 🙂

20120614-230145.jpg

5 thoughts on “some yang to the yin

  1. Lunita skriver:

    Kämpa på! Känner faktiskt avund för din gymträningsvärk. Gillar såklart skarpt att du fått upp ögonen för Ayurveda. Haha, förstår du nu varför vi kunde konstatera det här med nosa/kötta så himla bra? MVH en som försöker svalka en överaktiv pitta i 35 graders hetta och som strax ska skriva tenta nummer fyra på en vecka 😉 Ses väldigt snart!

    1. martinalennartsson skriver:

      Ja, det är ju totalt logiskt. Lekande lätt att förstå mig själv helt plötsligt 🙂 sitter just nu och skriver inköpslista för en uppfriskande liten detox, skulle behöva lite av din expertis dock. Hemma nu? Ses i veckan? Puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s