konsten att skapa balans

Det är mycket av allt för tilfället. Intryck. Känslor. Upplevelser. Händelser. Arbete. Företagande. Görande. Planering. Rensning. Strukturering. Utformning. Genomförande. Skapande. Deadlines. Upprätthållande. Visionalisering. Visualisering. Drömmar. Hantering.

Min stora utmaning just nu är att ta tillvara på nuet. Hitta balansen. Lokalisera och eliminera fallgropar. JUST DO IT. Storstäda både omgivning, det yttre och framförallt mitt inre. Prioritering – ordet måste få ny mening och valen måste få ett understöd av eldande kraft. VÅGA.

Små stenar har en förmåga att bli stora som berg när min kropp är gungning och balansen ur sikte. Operation vårstädning pågår och efter en månad av både fascinerande highs och utarmade lows längtar jag innerligt efter jämnvikt. Stabilitet på insidan. A calm in the storm. 

På tal om balans. Kråkan är en position som jag utvecklats mycket i sedan den här bilden togs. Här visar jag en variant. Måste ta en ny bild i veckan för att visa skillnaden!

Träningen har fått lida de senaste veckorna (och när ska jag lära mig vem som kommer först, hönan eller ägget, the lows eller den dåliga träningen?). Av helt naturliga skäl var min sista träning med PT Johan för två veckor sedan en smärre besvikelse. Inga steg bakåt, men definitivt inte heller framåt. Med tron om nya tag gick jag in i en tunnare vägg – och har under två veckors tid inte satt min fot på ett gym. Istället har det blivit några yogapass av olika karaktär, ett CX, milsvis med promenader och några höftsvängar.

Imorgon är det dags igen. 60 minuter hard ass workout på gymmet med Johan. Jag har redan bekänt min besvikelse över den kassa insatsen senaste veckorna för honom. Vad har har för kloka ord att dela med sig av kring detta får jag höra imorgon, för kloka, det är jag tämligen övertygad om att de kommer vara.

Det är svårt att inte lägga de tusen kilo vilja och framåtglöd i företaget som jag skulle kunna. Jag kan inte, för jag klarar inte att upprätthålla alla mina idéer och planer. mitt heltidsjobb existerar fortfarande, och mitt dåliga samvete gnager som en ilsken bäver över att jag borde lägga ännu mer energi på alla de utmaningar och äventyr som det erbjuder. Att vara disträ, ofokuserad och inte ge allt är det värsta scenariot jag kan tänka mig. I won’t let it.

Avvägningen är därför lika lurig som första april. Hur förverkligar jag dessa två drömmar utan att den andra blir lidande? Och viktigast av allt, att samtidigt lyckas leva här och nu och ingen annanstans (vilket jag brukar påminna mina kunder om, och jag bör leva som jag lär!)?

Ämnet kommer att återkomma. Raderna kommer att läsas och reflekteras över. Tankar kommer dyka upp och ventileras. Tills dess, försöker jag hitta tillbaka via den väg jag känner till bäst, träning, yoga och meditation.

  • måndag 06.45 – 60 min funktionell träning med PT. 11.45 – 45 min Global Yoga (instruera).
  • tisdag 20.00 – 60 min MOJO Yoga (instruera).
  • onsdag 19.00 – 60 min AfroPowerDance (instruera). Kort pass på gymmet, mitt PT-program.
  • fredag 07.00 – Hatha Yoga 60 min. 17.00 – 60 min MOJO Yoga (instruera).
  • lördag – lång genomkörare på gymmet, mitt PT-program.
  • söndag 17.30 – 75 min MOJO Yoga (instruera).

Utöver detta är det dags för struktur och rutiner för att få kvalitet på välmåendet. Därför är det högst relevant att jag denna vecka börjar mina morgnar med lätt yoga, mediation & pranayama. Promenader känns inte heller svåra att få till när vi väntar en vecka full av solsken och värmande vindar. (För att tydliggöra att det krävs planering för att få till sin egenträning markerade jag de pass jag instruerar i grått.) Stay tuned for updates..

Shanti.

One thought on “konsten att skapa balans

  1. Lunita skriver:

    Trevlig läsning, jag följer dina uppdateringar! Jag är övertygad om att Sadhanan är en ovärderlig livsinvestering. Kör på det! Allt löser sig efterhand, bara du andas djupt. ❤ Om Shanti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s