190/2012

Det går framåt! Efter dagens PT-session med Johan -den allra första någonsin- är 10 pass av de 200 avverkade. Och det känns verkligen inte som jag hängt på gymmet särskilt ofta? Underbart.

Men nu, åter till det ni alla undrat och legat sömnlösa över: Hur gick PT-träningen i morse? Det gick BRA! Så jäkla skönt att vara igång! Studsade upp kl. 06.00 och klev in på gymmet 55min senare – precis sådär lagom nervös som ett kontrollfreak som mist kontrollen ska vara. Men Johan var lugn som en filbunke och tog hand om mig på allra bästa sätt.

Om vi då ska återge i någorlunda detalj så hade PT-Johan, som han flashigt nog kallas på Medley, lagt upp ett träningsprogram som vi testade idag. Han har satt ihop det efter två specifika mål, och ett lite luddigare. Den grundläggande poängen med träningen ska vara att den gör mig funktionellt stark och jämn – för att klara all den yoga jag vill kunna utöva. Den är alltså ett stärkande komplement till yogan. De specifika målen (ok, ett är ganska suddigt) är att jag ska blir supermegastark inifrån och ut + att jag vill komma över spärren som håller mig med fötterna på jorden. Jag vill alltså komma upp i handstående och andra inversioner on my own. Det luddiga är att hålla lite koll på mina höfter, så de är både jämnstarka och jämnrörliga. Rörligheten är mitt bord, styrkan på PT-Johans, right?  Ansvaret landar dock hos mig hur jag än vrider och vänder. Doh. Det bästa av allt i det här, är tydligheten i att om jag själv inte anstränger mig mellan våra sessioner – kommer det inte bli så mycket åka av, mot  uppsatta mål.

Övningarna kan beskrivas som funktionella, med många balansmoment, mycket bålstyrka och en del rörlighet. Jag är mycket nöjd med första timmen och fasar sådär härligt mycket för nästa måndag – för då ska vi göra alla dessa övningar vi gjorde idag DUBBELT så många gånger! Lovely! Yummy! Pain! Love! Hate! Fierce!

And why not some FIRE&FLOW!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s