pt global yoga

Hemkommen, knappt landad och otroligt överväldigad av helgens innehåll. Så mycket ny kunskap, glädje och kärlek till både yogan, mig själv och nyfunna yogisvänner. Tre dagar som kändes som en halv livsresa. Tre dagar som satte perspektiv på många delar av mitt liv.

Från och med igår pågår min 25 dagar långa sadhana, och sex veckor långa fortsättning på Global Yoga Personlig Tränare. Där ingår att skapa en specialdesignad klass för en person eller en grupp och undervisa fem gånger, samt få feedback efter varje klasstillfälle. Där ingår att läsa och utföra några av de uppgifter som dyker upp i boken Fierce Medicine av Ana Forrest.

Min alldeles egna sadhana började lugnt och stilla igår kväll, och det blev ingen rivstart direkt. En smula nedstämd, trött och obeslutsam gjorde jag som fröken beordrat, ”sätt dig på mattan och se vad som händer”. Varje dag i 25 dagar ska jag yoga, med mig själv och för mig själv. Det kommer bli mycket ensamtid med mig själv som du kan förstå, och därför är det redan idag tid att eliminera den osämja som finns inom mig.

Tanken var att jag redan igår skulle satt ihop en sekvens, som inkluderar pranayama, asana, dhyana & shavasana. Men igår gick energin till att ens ta sig till mattan och stanna där, så jag kommer istället ta mig an uppgiften ikväll. Jag har dock redan hittat några godingar att jobba med: Peaken kommer bli två inversioner, huvudstående och handstående (mot vägg). Passet kommer inledas med dubbel duva för att få mig själv att koncentrera mig. Det blir också en utmaning att inte tappa modet och ge upp. Jag kommer också leka med samtliga solhälsningar, framsida lårstretch mot vägg, bryggor, paradisfågel, ödlelunge, krigare.. Mmm mumma!

De kommande dagarna blir en utmaning. Det är några långa dagar som väntar, med tre julbordskvällar på fyra dagar. Men om det så bara blir 10, 20 eller 30 min på mattan har jag lovat mig själv att det här är något jag ska genomföra. För damn vad jag älskar det.

3 thoughts on “pt global yoga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s