hate to say I told you so

Att leva som du lär, kan vara det svåraste uppdraget tilldelat dig. Men när du får grepp om hur det går till, oh boy vilka förtjänster du kan få uppleva i ditt liv. 

Det hela började för några veckor sedan, både före under och efter den totala stresstoppen i november. Mycket mer yoga än vanligt adderades till mitt vardagsliv, och en stigande mängd ledd meditation letade sig in i yogautövningen. Långsamt började det ske en spännande förändring i hela kroppen. Jag pratar inte om biceps som mirakulöst definierats eller naturlig solkysst hud som börjat sprida sig (vilket i för sig hade varit en trevlig överraskning det också). Jag pratar om en total förståelse för orden Jag är inte mina prestationer. I varje situation, i varje moment, som kroppen och tankarna börjar sträva emot, leta efter falska sanningar och påhittade fysiska hinder – ger jag mig själv en snäll liten bitchslap med orden Snälla fina söta lilla vän, du är inte dina prestationer. Med poängen, de där dumheterna kan du lika gärna sluta upp med, för med dem kommer du ingenvart. Sedan upprepar jag tålmodigt för mig själv, Jag är inte mina prestationer. Hela proceduren tar några sekunder. Några sekunder som flera gånger om har räddat mig från onda tankegångsspiraler och annat glädjeförstörande mög. 

Det är smått och det är stort. Jag är inte längre nervös inför min utbildning till PT i Yoga. Jag är extremt obeskrivligt nyfiken, taggad och tacksam, men inte nervös på ont-i-magen-sättet och fasar för att misslyckas. Jag kan inte misslyckas längre, jag kan bara stöta på sådant som jag kanske inte har lärt mig än. Och då måste jag ju öva för att lära mig, såklart. Jag har vågat prioritera mental träning före fysisk träning utan att dras med ett dåligt samvete. Jag har känt efter vad kroppen verkligen suktar efter och valt bort roliga, men kanske lite för tids- och energikrävande aktiviteter för just denna dagen. Jag känner mig lugn och förberedd inför vad som möjligen komma skall, om en timme, om en dag, om en vecka.

Det hela började för några veckor sedan,  och jag kommer göra mitt yttersta för att det aldrig ska ta slut.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s