ett slut följs av en början

Ja., Vår regionala samverkansövning – Övning .info – gick bra. Jag kan inte vara mer nöjd över min egen insats, och med den del av övningen som jag personligen hade möjlighet att påverka. Jag kan heller inte vara med nöjd med det faktum att dagen D är förbi, och inga fler övertidstimmar väntar (innan det är nytt år i alla fall).

Övningsnyfiken? Scenario: Flygkrasch utanför Markaryd och före dess bränsleläckage över Älmhult – orsak: tekniskt fel. 155 personer ombord från Kronoberg – varav 85 omkomna. Vinterkräksjuka som slår ut barn- och äldreomsorg i östra Kronoberg. Och en del smaskiga rykten om terroristgrupp som tar på sig ”dådet”. Hårda påtryckningar på organisationerna i de social medierna på övningswebben. Ett hårt tyck på telefonerna från oroliga anhöriga och en upprörd allmänhet. Med mera.

Studenterna som agerade allmänhet i de sociala medierna samt allmänhet och media via telefon, gjorde ett fenomenalt jobb. Jag är stolt och mäkta imponerad över deras insats. Magnifika skådespelartalanger och improvisationsförmåga. Utan dem – inte mycket till övning. På tisdag har vi utvärdering, och då har jag även fått in vår utvärderare och observatörers reflektioner, och då publiceras ytterligare en övningssummering här på bloggen.

Nu återstår tre inbokade möten på jobbet, före jul. Och jag ska göra mitt allra yttersta för att inte boka in många fler. December ska vara en månad av reflektion och summering. December ska vara en månad av början på ett slut och början på något nytt. December ska vara en månad där kvalité ska gå först, i alla hänseenden.

December är officiellt min månad.

2 thoughts on “ett slut följs av en början

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s