meditation

”For me mediation is to quiet your thoughts” 

Igår fick jag en inblick i meditationens värld. Ernesto guidade oss under en dryg timme genom den grundläggande filosofin bakom meditation. Med passion, enkelhet och humor talar han om komplexa saker på ett sätt som jag uppskattar och inspireras av.  Detsamma gäller på hans yogaklasser, plötsligt blir allting så enkelt. Det ouppnåeliga känns rimligt och genomförbart.

”A great deal of meditation is visualization”

En timme med meditation, filosofi, historia och vetenskap har gjort mig nyfiken och sugen på mer. Det som jag fastnade mest vid var tanken om visualisering. Den kommer jag bära med mig i yogan, all träning, livet i allmänhet och när jag lär mig mer om meditation.

Mediterar du?

2 thoughts on “meditation

  1. Kina skriver:

    Yes, I do. 20 minuter på morgonen och 20 minuter på eftermiddagen. Meditationsformen heter Transcendental Meditation och jag började min kurs i oktober (den pågår i ett halvår). Grymt bra! Jag kommer nog skriva mer om det på min nya blogg, om jag får mer tid över så småningom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s