höjden av självgodhet?

Detta inlägg innehåller drömtydning och psykologi på amatörnivå. Keep readin’ or spend you time elsewhere.

Inatt drömde jag att jag fick ett mail med beröm från min chef. Berömet gick väl ut på att jag var duktig och skötte mig bra och så vidare. Det var en intensiv föregående vecka och jag gjorde flera framföranden i olika miljöer, detta gäller alltså både i verkligheten och i drömmen. Men i drömmen fick jag alltså lite extra cred. Med betoning på extra. För det beröm som jag förtjänar, får jag även i verkligheten.

Det som är spännande med denna dröm är orsaken till själva extraberömmet. Det kan inte handla om önsketänkande, eftersom jag precis som tidigare nämnt får den uppskattning som jag förtjänar och peppande ord som väl täcker in dagsbehovet. Istället undrar jag om det kan bero på en självkänsla som börjar sticka iväg oroande högt på egoboostometern. Om så är fallet börjar det snart osa katt för att trilla över från den goda sidan (självkänslohimlen) till den onda (självgodhetsträsket). Drömmen är rätt suspekt, och jag är verkligen ingen drömtyderska. Så, vad tror du? Behöver jag oroa mig för träsket eller är jag bara löjeväckande nöjd med livet?

.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s