workoholic

Förra veckan hade jag en eftermiddag av rastlöshet. Å ena sidan finns det hur mycket som helst att sätta tänder och händer i när det gäller medborgarprojektet, krisövning .info och Krissamverkan Kronoberg, å andra sidan är det stiltje hos många organisationer på grund av semestertider – vilket kan förhala procedurerna. Samtidigt känner jag ett ansvar att ta mig för saker att göra, eftersom jag är anställd för att driva ett projekt. Men jag kände mig alltså ståendes och stampandes den där eftermiddagen, en känsla som jag ogillar.

Chefen gav mig då uppmaningen att sätta mig in någonting. Lära mig något som jag inte kunde tidigare, lusläsa en viktig rapport, förbereda en persentation längre fram eller skanna av exakt vad alla andra länsstyrelsen gör när det gäller frågor som ligger inom mitt projekt. Så det gjorde jag. Förberedda presenatationer fram till början av oktober ligger i logiskt organiserade mappar och det är konstaterat att jag hela tiden bli hänvisad till enkilda kommuner när jag ställer en länsstyrelse frågan ”hur gör ni för att kommunicera krisberedskap [..]”.

Just nu har jag en raslös timme, benen spritter och lusten att beta av en stor och tung arbetsuppgift känns lockande efter ca. 10 mail som säger ”jag har semester och återkommer den 8,11, 15 augusti”. Så den närmsta timmer har jag bestämt mig för att jag  ska lära mig viktiga saker om vad regeringen gör och viken betydelse det har för mitt arbete. Bra eller anus? Det vet jag om en timme!

P.s. alla tips på bra läsning inom kriskommunkation och krisberedskap mottages tacksamt! D.s.

2 thoughts on “workoholic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s