intryck

Jag är helt slut, fortfarande (inser att föregående inlägg inleddes med samma tema, två dagar tidigare). Att gå från en månads heltidssemester till en veckas heltidsjobb är ingen piece of cake. Tro aldrig det, inte ens om du kommer tillbaka till en arbetsplats där du känner till både rutiner och människor. Tänk om jag har börjar på ett helt nytt jobb, i en helt ny stad, med helt nya arbetsuppgifter, på ett företag med helt nya rutiner och dessutom helt nya människor – jag hade sannolikt gått in i väggen efter en dag.

Men nu känner jag som tur är till de flesta av de där sakerna sedan tidigare. Det som tar min mesta tid på jobbet just nu är att reda och ordna upp alla de idéer och tankar och funderingar som håller på att spränga mitt huvud. Få ner allting i ord och beskrivningar, leta med ljus och lykta efter personer som kan hjälpa mig att införliva alla dessa planer och idéer. För är det någonting jag har lärt mig av alla entreprenör-junkies är det att: om man har en idé så går den alltid att förverkliga, det gäller bara att hitta personer som är grymma på just de saker som du behöver för genomförandet.

Även om jag nu är van vid hur det går till på länsstyrelsen, så har veckan ändå omgivits av intryck. Dennis, som jag kanske alldeles för sent insett är en toppkille, slutade i fredags, många försvinner på semester och det är som vanligt en strid ström av nya kollegor som både börjar och slutar innan man lärt sig vare sig deras namn eller vad de gör. Jag har äntligen fått se de projekt som studenterna på Design och samhälle / Linnéuniversitetet gjorde i våras. De var helt fantastiska. Kampanjer från början till slut, innovativa, kreativa och spot on. Jag hoppas av hela mitt hjärta att några av dessa projekt kan bli verklighet i Medborgarprojektet.

Och just det ja, Medborgarprojektet – det är namnet på det projekt jag ska leda fram till årsskiftet. Och vad det innebär kommer ägnas ett helt eget inlägg denna veckan.

Nu är det söndag. Jag har sovit säkert 20h på två dygn och börjar känna mig redo för en ny vecka igen. Först ska jag ändå rensa huvudet och sortera alla intryck i huvudet genom att klippa klart gräsmattan, plocka i ordning och förbereda mig för veckans träningspass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s