social media club

Är precis hemkommen från frukost på Gusto där det har diskuterats SMC – Social Media Club. Många intressanta ansikten dök upp och ännu fler frågor väcktes. Anders Abrahamsson menar att det handlar om fyra huvudprinciper:

– Expand Media Literacy
– Share Lessons Learned Among Practitioners
– Encourage Adoption of Industry Standards
– Promote Ethical Practices through Discussion and Actions

Inte glasklart i mina ögon, och han översätter det exempelvis i lokala, regionala och nationella perspektiv som “Folkbildning 2.0, Branschorganisation 2.0, Standardiseringskommission 2.0 och Etikkommitté 2.0″.

Hmm. Jag kan se nyttan ur det lokala och regionala perspektivet – men har svårt att applicera tänket globalt. Vilken nytta gör hela kalaset? Samtidigt känns det som att det redan finns ett lokalt och regional tänk kring detta här i krokarna. Måste vi ha en SMC eller har vi redan kommit långt utan den strukturen? Att jag skriver vi är för att jag tycker redan att många individer som har intresset i Växjös trakter redan är sammanlänkade med varandra till en större helhet.

Jag är fortfarande lite snurrig i skallen och kan inte på det klara se vilken förtjänst en SMC skulle kunna bidra med. Vi är bra på att nätverka, vi gör det, vi pratar och vi utvecklas. Det finns många personer som utan större sociala hinder och begränsningar kan kontakta varandra och göra det som jag egentligen SMC handlar om – att nätverka.

Det finns en smula skepsis till konceptet i min underton, vilken inte ska överdramatiseras. Jag är bara inte helt på det klara med vilken nytta en sådan grupp skulle tillföra. Jag antar att jag kanske med tror på det spontana mötet än det något uppstyrda förfarandet som detta ändå resulterar i, även om det hävdas vara en plattform utan organisatorisk styrning.

Kanske ska jag försöka bli mer klok genom dagens lunch med samma tema?

5 thoughts on “social media club

 1. Kristin skriver:

  Oj, vilken koll du fick – den överblicken lyckades jag absolut inte skaffa mig 😉 Förstår absolut hur du menar med att det här fungerar även utan att bli en del av Social Media Club. Fördelarna som jag ser är: 1. Att man får en riktning och ett uttalat syfte, där namnet är tillåtande och omfattar mycket, men att man ändå har en etikett på varför man ses. 2.Att man kan hitta gruppen och komma på en träff om man hört talas om SMC, även om man inte har en egen väg in genom sitt personliga nätverk. Gå på lunchen, tycker jag! Jag är i Alvesta-exil och ser fram emot en rapport sen 😉 //Titti

  1. martinalennartsson skriver:

   Texten hittade jag på tråden från fb 🙂 var tvungen att läsa igen för att skapa lite klarhet. Jag köper dina argument rakt av – det var den lilla pusselbiten som jag inte riktigt fick till! (Skyller på att jag är åttiotalist och således egoist 😉 Haha!

   Vi ses, snart!
   /Martina

 2. Anders Abrahamsson skriver:

  Hej,

  Ja, klarnade frågan om ”WIIFM” / ”WIIFU” på lunchen? ”What’s in it for me” / ”What’s in it for us” ;).

  Jag tyckte du fångade formuleringen så bra själv när du sa det, så du får formulera ”din egen” motivering för ”varför” :). Jag tar den gärna vidare – detta är en central fråga, helt klart! Bra att du tar upp diskussionen.

  Peace,
  Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s