issues med verklighetsuppfattningen

Efter 10 timmars fokus riktat på en fiktiv olycka i kärnkraftverket i Oskarshamn, tio timmar i en bunker, tio timmar observering av aktiviteter på fiktiva sociala medier, så är det kanske inte konstigt att jag lägger ögonen på DN.se och börjar leta efter nya händelser kring olyckan. (Årets längsta mening?)

Jag har haft en så jäkla lärorik dag, och imorgon väntar ännu en övningsdag fylld av lyxigt serverad kunskap och erfarenhet. Den nationella krisövningen i samverkan och kärnkraftsolycka (SAMÖ-KKÖ) är en utmaning att hantera. De olika dimensioner som måste pareras, den faktiska krisen i sig, förmedlingen av bilden via olika källor (myndigheternas sidor, medier och andra sociala mediekanaler) och uppfattningarna om dessa.

Jag har lärt mig massor. Och jag har fått tusen nya idéer om hur man kan utveckla arbetet med kriskommunikation via nätet, både via myndigheternas hemsidor till sociala medier och twitter. Jag är laddad inför en ny och minst lika spännande dag imorgon.

Idag är en fantastiskt ABFAB dag av många anledningar. Tacksamheten sprudlar.

4 thoughts on “issues med verklighetsuppfattningen

  1. martinalennartsson skriver:

   Jo det blev lite hett vissa stunder 😉 Jättekul var det! Men lugnt för er alltså? Hur går det på praktiken, vad gör du? Bloggar du fortfarande? Skicka adressen isf! 🙂 Tänkte inte på att du är i Sthlm nu, annars kunde vi ju tagit en fika när jag var uppe förra helgen. Det får bli nästa gång 🙂 Kram!

   1. Malin skriver:

    Jag kan tänka mig det! Klarade ni simuleringen bra då? Riksdagen blev inte så himla inblandad (vinden blåste ju dessutom inte över Stockholm, höhö, tur för oss). Jag praktiserar på Riksdagens utredningstjänst, så jag gör med andra ord små utredningar! Öhmm, jag vet inte riktigt om jag bloggar fortfarande? Haha, jag har liksom inget fräsigt att skriva om. Ja men absolut! Hör av dig så fikar vi! Det finns ju ziljoooner med braiga fikaställen i Stockholmo, och de måste alla utforskas!

   2. martinalennartsson skriver:

    Ja jag tycker definitivt att vi gjorde bra ifrån oss. Tyvärr var det vissa övningstekniska bitar som jag inte var helt nöjd med, men det får man väl ta i en sån här stor övning. Inte lätt att tänka på allt 😉 Men absolut, lärde mig supermycket! Efterskedet är jag dock inte så inblandad i.. Vad jag vet än iaf! Jag tror du har massa som är spännande att läsa om för oss som inte vet hur det funkar innanför Riksdagens väggar! Ha en nice day 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s