adjöss till 8 kilo

Det är planen. När semestern är här ska vi ha vinkat hejdå till 8 kilo, från den här personens mage mestadels. Ok, mannen jag ska hjälpa lite på traven är 50+, i ålder, och många centimeter+ i bukomfång. Denna fetma är som bekant en av de värre sorterna och därför har han bestämt sig att det nu får vara nog. Han vet vilka fördelar viktnedgång, förändrade matvanor och träning kommer föra med sig, han kommer fysiskt må många gånger bättre och det psykologiska är inte sent att hänga på.

I och med förändringarna på vågen och på måttbandet, kommer han även få positiva effekter som:

 • mindre smärta i rygg och axlar
 • starkare rygg, axlar och mage
 • lättare för att utföra fysiskt arbete och träning
 • inga sura uppstötningar
 • färre sockerdippar
 • sova bättre
 • piggare på dagarna
 • och så vidare..

Bild från snäll människa på google.se 😉

Hela paketet. Förändring i både kost och motionsvanor. Men i det här fallet gäller det att ta ett steg i taget.För att göra det hela genomförbart för honom så tar vi det bit för bit.

 • MATDAGBOK för att veta vad som kan bestå och vad som behöver förändras. Redan nu vet jag att han behöver lära sig att äta frukost innan jobbet och byta ut det näringsfattiga bröd han idag äter på fm. som så kallad frukost. Samtidigt måste han lära sig att fylla på med lite energi på eftermiddagarna.
 • PROMENADER – 3 dagar i veckan, är rimligt och genomförbart och jämfört med O är det en ökning med 300% mer motion i veckan.
 • BÅLTRÄNING – han har sinnessjukt ont i rygg och axlar. Det är ännu oklart om han kommer kunna genomföra de 6 övningar som han fått för mage, rygg och axlar innan han har varit hos läkare och fått någon form av antiinflammatioriskt. Några övningar försöker han dock göra, i den mån det är möjligt, för att stabilisera sin bål.
 • KOST – När matdagboken är skriven kommer det ändå inte bli så jättestora förändringar på vad som serveras. För att inte detta ska haverera så kommer jag föreslå små förändringar under hela vintern och våren. Små förändringar som ska vara ämnade att stanna och bli en del av vardagen. Första steget är som tidigare nämnt att införa obligatorisk frukost för att starta hans ämnesomsättning på morgonen. Sen ska onödigt socker, kakor och godis givetvis undvikas.

Detta är början på något nytt. Jag ska se om han går med på att publicera vikt och mått här på bloggen, återkommer om detta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s